Kako se je začelo?

Bila je glasba. Istrska ljudska glasba in našli so ljudje, ki so se iz ljubezni in predanosti tej glasbi, začeli dobivati, muzicirati in nastal je izvir ki je začel bruhati pesmi in melodije naše zemlje, naših prednikov.

Dolgoletna znanca in glasbena sodelavca Luciano Kleva in Marino Kranjac, sta si zaželela ustanoviti številčnejšo skupino z ženskim vokalom, za kompleksnejšo podajanje glasbene tradicije Istre.

Vruja 2001-2003: člani

 

Preberite več...
 
Nagrada meseca TRADMAGAZINE za drugi album
Francoska revija za tradicionalno glasbo TRADMAGAZINE je skupini Vruja podelila nagrado meseca za drugi CD "Od mladega vina do pustne frtade". Album  lahko poslušate v našem predvajalniku na levi.
Preberite več...
 
Delavnice

Posamezni člani skupine izvajajo vokalne delavnice istrskega ljudskega petja (Marino in Alenka Kranjac), plesne delavnice istrskih ljudskih plesov (Marino in Alenka Kranjac).

V plesnih delavnicah lahko sodeluje kot živa glasbena spremljava celotna VRUJA.

Marino Kranjac pa izvaja tudi inštrumentalne delavnice, kjer se udeleženci naučijo predvsem melodij istrskih ljudskih plesov. Še posebej pa se lahko na delavnici posveti nekaterim posebnim glasbilom iz Istre, kot so: mih, sopele, tamburica, dvojnice in istrski bajs. Kranjac je velik poznavalec repertoarja violine in bajsa v severni Istri in izvaja delavnice za ti dve glasbili.